web
stats

Aktuelt

FRONT fasadeelement


 

Glavatech i Front over hele Norge

Hus over hele Norge klargjøres nå for en fullstendig energioppgradering med det nye fasadeelementet FRONT. Det nye fasadeelementet får stor nytteverdi for både boligeier, byggebransjen og samfunnet sier Enova.

Tepo bidrar med Max Compact Exterior HPL plater fra FunderMax. Her visualisert med knallgule plater og FunderMax Individualdekor av en GLAVA-lastebil på Atlanterhavsveien.

Ifølge Ole-Jacob Huuse - daglig leder i Glavatech - representerer navnet både produktet og utviklingsprosjektet det springer ut av. FRONT er for det første en veldig tydelig beskrivelse av hva dette produktet er: Et fasadeelement som blir den nye fronten på huset eller kontorbygget ditt. I tillegg er jo dette en helt ny måte å energioppgradere hus på, der man får et enklere og raskere system for både etterisolering og ny fasade. Målet for hele prosjektet var å gå foran - eller i front, sier Huuse.

Askim tar Atlanterhavsveien

Besøker du Glava i Askim, kan du nå ikke unngå å legge merke til de knallgule fasadeplatene på kontorfløyen til høyre for inngangen. 
5,7 x 4,2 meter av platene er dessuten preget med et bilde av en GLAVA-lastebil på Atlanterhavsveien.

På privatboligen som sto ferdig før sommeren 2018, består fronten av det isolerte og luftede fasadeelementet både av plater og mer tradisjonell stående og liggende trekledning i form av profilfreste tre-plater.

Nå venter en rekke nye piloter over hele Norge. Én av pilotene det jobbes mot, er i Longyearbyen på Svalbard. Det er en helt unik testarena siden vi får prøvd hvordan fasadesystemet fungerer under ekstreme værforhold, i et lukket samfunn som også har stor utfordring med energiforsyningen, sier Ole-Jacob Huuse som legger til at de fortsatt er interessert i flere piloter, deriblant næringsbygg.

Enova: Vil redusere barrierer hos boligeier

Også Enova har store forventninger til FRONT, og har innvilget 3,5 millioner kroner i støtte fra potten for ny miljøteknologi. 

Etterisolering og oppgradering av eldre boliger er viktige tiltak for å få flere til å øke energiambisjonene ved boligrehabilitering, og for økt innovasjon i byggsektoren som bidrar til redusert energi-, effekt-, og klimabelastning. Industrialiserte løsninger kan bidra til at helhetlige oppgraderingsprosjekter blir konkurransedyktige, sier Anna Theodora Barnwell, Markedssjef Bygg og Bolig i Enova.

Enova mener fasadeelementet FRONT vil kunne bidra til å redusere barrierer hos boligeiere for å gjennomføre en slik oppgradering, og gi stor nytteverdi for både boligeier, byggebransjen og samfunnet.