web
stats

Max Compact Exterior
FunderMax både inspirerer og utfordrer

Max Exterior er et høykvalitets konstruksjons produkt som er tilgjengelig i paneler med stort format beregnet for kledning av bygnings-fasader og balkonger.

Max Exterior paneler er et duromer høytrykkslaminat (HPL) fremstilt i henhold til den europeiske standarden EN 438-6, type EDF. Panelet har en ekstremt effektiv værbeskyttelse. Beskyttelsen består av dobbelt herdet akrylpolyuretan resiner. Panelet fremstilles i en laminat-presse under stort trykk og ved høy temperatur. Kjernematerialet har fargen brun og består av F-Quality materiale.

De funksjonelle egenskapene gjør Max Exterior velegnet til mange bruksområder. Samtidig er den som skapt for mange spennende og annerledes løsninger. Et stort utvalg dekor kombinert med muligheten til å utnytte de store plateformatene gir grunnlag for nyskapende effekter på bygget.

Max Exterior er velegnet til så vel nybygg som renoveringsoppgaver - ute og inne. Innvendig brukes panelet til vegger for eksempel i vaskehaller, dørkledning og sandwichelementer. Utvendig benyttes Max Exterior til lette yttervegskonstruksjoner. I tillegg er det en tørr løsning som bidrar til å sikre rask og effektiv montasje frem til bygget står ferdig.

Max Exterior er et helt klart alternativ hvis du ønsker et individuelt uttrykk med spesielle finesser på fasaden, balkongfrontene, trappegelendere, brystning, vegg- og dørbekledning, etc.

Egenskaper

FunderMax Exterior ikke bare åpner en verden av innovativ design, men møter også viktige krav til en funksjonell fasadekledning. Frem-ragende UV og værbestandighet, ekstrem slagstyrke og en enkel grafittisanering er slike egenskaper. Et produkt tilpasset fasader, som muliggjør optimal planlegging og dermed også det finansielle aspektet i prosjektet. 

·         Ekstremt værbestandig - EN ISO 4892-2

·         Støtsikker EN ISO 178

·         Optimal lysfast i henhold til EN ISO 4892-3

·         Dekorativ og velegnet som utendørs kledning

·         Dobbelt herdet

·         Høy elastisitetsmodul EN ISO 178

·         Risse- og slagfast

·         Bestandig mot varme og frost

·         Motstår løsemidler

·         Lett å montere

·         Motstår hagl

·         Minimalt vedlikehold

·         Enkel å rengjøre


 

Max Exterior er spesielt velegnet til oppgaver som er utsatt for stor belastning. Platene kan leveres i flere tykkelser og i fire standard formater som gir mulighet for tilpasning til ønskede størrelser.                                                                   

Tykkelser mm

mm

Bredder

mm

Lengder

mm

Areal

M2

 

 

 

 

6 / 8 / 10 /12 / 13

1300 / 1854

2800 / 4100

3,64 / 5,19 / 5,33 / 7,60


Kledninger med Max Exterior kan utføres på mange måter. Platen kan skjæres til ønsket format og monteres med åpne samlinger, lister eller markeringsfuger.

Dekor

Give Your Building Character – En fundamental ledetråd for FunderMax Exterior design. Det hele begynner med en idé - Det dannes bilder og mange spørsmål stilles - Hva er mulig - Følger formen den tenkte funksjon - Hvilket materiale og farger taler det rette språket? Og i hvilken grad kan kreativitet være målestokken?

Max Exterior  produseres i et stort antall dekor. Oversikt over FunderMax Dekor finner du her...

Overflate

Til syvende og siste er det alltid overflaten som fanger øyet. Derfor investerer FunderMax tungt i å tilby sofistikerte visuelle og taktile opplevelser med overflatene sine, som alltid tilbyr noe nytt. Høy kvalitet sier seg selv på FunderMax. Et spennende utseende er en konstant utfordring – og en mulighet. Fordi det er slik de viser at FunderMax tenker lenger frem og allerede setter et aktivt preg i dag på morgendagens visuelle trender.

FunderMax Exterior har overflater som alle er værbestandig, optimalt lysekte, har stor slitestyrke og kan kombineres med nesten hver dekor fra FunderMax. 

NT NT                                                       GL GLOSS                                               NY SKY                                                    HN HEXA

                                        

NT NT

Overflaten gir en silkematt effekt som tilfører utseende en viss skimmer og et unikt uttrykk uansett hvordan lyset faller inn. Fine Hammer-preget utfyller dette særegne utseendet. NT er et tidsbevist standardprodukt med et bredt spekter av applikasjoner.

 • Særegent utseende
 • Bredt spekter av applikasjoner
 • Tidsbevist standardprodukt

GL GLOSS

Overflate spesielt for compact paneler. Det er ingen grunn til at fasader ikke skal skinne. Det er spesielt samspillet med sollys, og refleksjonene fra naturen og kunstige lyskilder, men også de skiftende værforholdene som bidrar til den sensoriske appellen til denne overflaten. Et dristig individuelt tegn på vitalitet - et bud på mer utstråling og estetisk apell!

 • Høyglans for utvendige bruksområder
 • Effektiv med tre- og vanlige fargedekorasjoner
 • Stor motstand mot ytre påvirkninger

NY SKY

Spesielt for utvendige dekorer og tilfeller der du vil lage særegne og overbevisende utrykk som stein/betong. Med denne overflaten oppnår du det aller beste av visuell dybde og tekstur. SKY leverer en helt ny optisk kvalitet som emulerer nyansene i grove steinflater. Den dype matte finishen er forsterkes med skinnende fasetter som glitrer nå de fanger lyset, og skaper det perfekte inntrykket.

 • Gir uovertruffen dybde og karakter
 • Stadig skiftende visuell opplevelse (Glitrende når den fanger lyset)
 • Bakside NT
NH HEXA
Spesielt for compact paneler. Med en dyp piggstruktur gir denne overflaten sikkerhet - både visuelt og praktisk. Teksturen har et spesielt godt grep og gir følgelig et sklisikkert underlag i potensielt våte områder som for eksempel balkong gulv, terrasser, gangbroer eller trinn. Samtidig gir den også optimal beskyttelse, spesielt mot vind og vær for alle dekorversjoner som kreative brukerer kan ønske seg, slik at deres visuelle styrke i sin helhet kan bevares under alle forhold.

 • Sklisikker overflate spesielt for utvendige bruksområder
 • Høy motstand mot ytre påvirkninger
 • Optisk uvanlig på grunn av den sekskantede piggete pregningen
 • Bakside NT
Montasje

Fasadekledning med Max Exterior skal alltid utføres som ventilert konstruksjon med ventilasjonsspalte bak platene på minimum 25 mm. Max Exterior monteres på underkonstruksjoner av aluminium eller tre med åpne, horisontale fuger og lukkede vertikale fuger. Fuge-bredden skal være på minimum 8 mm.

Max Exterior bearbeides med alminnelig hardmetallsverktøy. Ved saging skal tannavstanden være 10-15 mm, skjærehastigheten 50-60 m/sek. og omdreiningen ca. 4000 pr/minutt. Sagde kanter brekkes med en fil eller slipekloss.

Max Exterior monteres med rustfrie skruer i forborede hull med diameter 2 mm større enn skruens skaft. Panelet monteres med fikspunkt.

Montering av Max Exterior er godt beskrevet i FunderMax Teknisk Brosjyre og i Monteringsveieledningen.

Vedlikehold

Max Exterior krever minimalt vedlikehold. Rengjøring kan være nødvendig under visse omstendigheter og gjøres da enklest ved hjelp av rent varmt vann, rene filler og såpe. Les mer...